Nuci umplute cu crema de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 12 Dec 2014 | 15852 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea nr. II de nuci, atat in ceea ce priveste aluatul pentru coji, cat si ca umplutura.
Aluatul este unul sfaramicios, pe care il foloseam demult si la biscuitii spritati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 150 gr Rama mit Butter
  • 1 lingura cu varf, untura solida
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde(aprox.900 gr)
  • sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata mai grosier
  • 150 gr biscuiti Petit Beurre
  • sare
Portii: 120
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de ciocolata:

Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului.

Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp.

Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine bicarbonatul, omogenizam bine totul si incepem sa incorporam faina putin cate putin, adaugand-o mai intai in bol, apoi rasturnam aluatul pe pasa de lucru infainata si-l framantam pana obtinem un aluat nelipicios si sfaramicios.

Chiar foarte sfaramicios, as putea zice.

Acoperim aluatul cu o folie si il dam la rece, cel putin 30 de minute.

Intre timp preparam crema.

Macinam nuca, mai grosier si o pinem intr-un bol impreuna cu biscuitii sfaramati.

Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas, la foc incet, impreuna cu laptele si Rama.

Picuram si un strop de sare si amestecam in vas continuu pana la topirea ingredientelor.

Adaugam ciocolata topita, fierbinte, peste ingredientele din bol si amestecam energic sa se omogenizeze bine totul, apoi dam bolul la rece.

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute mici, cat sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.

Incindem forma pe aragaz, punem bilutele in orificii, presam capacul peste ele si coacem cojile de nuca intorcand forma de pe o parte pe cealalta.

Prima serie se va coace cam intr-un minut, apoi timpul se va scurta, pentru ca forma se va incinde destul de mult.

Umplem cojile de nuca cu crema si le lipim doua cate doua.

Sunt delicioase, iar cojile sunt foarte fragede, nefiind nevoie sa fie lasate de pe o zi pe alta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Untura precum si bicarbonatul, au efect intens de fragezire a aluaturilor.

2

Cu acest aluat se pot prepara si fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci